Wat gezonde voeding nog méér voor je doet! Deel 2

Ik lees graag interessante blogs, tijdschriften en scrol heel wat uurtjes af op het internet. Op zoek naar interessante weetjes en feitjes. Ben mijn hele leven al nieuwsgierig en dan ook met name wat voeding voor je kan betekenen. Ik heb lijstjes die ik bijhoud en die ik deel met de mensen om mij heen.

Het delen van mijn kennis lees je terug in mijn boeken en ook in de Afslankmenu’s. Ik houd de Schijf van 5 voor ogen. Met voldoende bouwstoffen, vitamines en mineralen in de eetmomenten. Drukke dagen met bijvoorbeeld veel sport vragen wél om meer koolhydraten. Dit heb je nodig  voor de energie ( je brandstof voor die dag)  om goed te kunnen functioneren. Heb je een rustigere dag,  ook voor je geest, dan kun je met minder toe.

Graag vertel ik je nog wat meer over de eigenschappen van bepaalde zuivelproducten, groentes, vis en fruit. Wat ze je te bieden hebben:

Voor nu een paar producten die je met name Slimheid zullen geven:

Zalm: werkt als een smeermiddel voor je brein. De omega 3-vetzuren in zalm,  verbeteren je oplossingsvermogen enorm! Dus heb je pittige projecten of denkklussen voor de boeg? Zorg dan dat je wat méér zalm op je menu hebt staan!

Sinaasappelen: de vitamine C in deze citrusvruchten zullen je helpen ingewikkelde puzzels of codes in een recordtijd op te lossen. Dankzij de vitamine C blijf je mentaal behendig en als je het regelmatig eet blijf je in topvorm!

Spinazie: de vitamine K in spinazie helpt om de negatieve hersenveroudering tegen te gaan..! Dus houd je niet van sperziebonen, neem dan nog eens een keer extra spinazie die week. En weet dat je je hersenen goed verzorgt.

Aardbeien: helpen je je concentratie te verbeteren en ook zorgen ze ervoor dat je coördinatie beter wordt. Dus niet meer omvallen bij de yogales? Zorg voor aardbeien in je menu!

Groene thee: veel mensen drinken groene thee, omdat je er van af zou vallen. Plus het is ook een kruidenthee. Maar wist je dat groene thee ervoor zorgt dat je scherp blijft? En het verhoogt ook nog eens je concentratievermogen!

Eieren: eieren hebben allerlei goede voedingsstoffen in zich en de eiwitten zijn bijvoorbeeld belangrijk voor het spierherstel na een pittige work-out. Maar wist je dat eieren de neurotransmitters voeden die jou helpen bij het herinneren van woorden en cijfers? Zo vergeet je jouw lockernummer niet meer in de sportschool!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *