Methode Sonja Bakker dieet

Wat houdt het dieet precies in? Eigenlijk is het vrij simpel, je eet namelijk drie gezonde hoofdmaaltijden per dag die caloriearm zijn en daarnaast eet je ook 3 tussendoortjes om je suikerspiegel op peil te houden. Het is belangrijk dat je minimaal 2 liter water per dag drinkt. Daarnaast mag je 2 kopjes koffie en onbeperkt theedrinken. Daarnaast moet er ook bewogen worden, dat is natuurlijk altijd onderdeel van een goed dieet maar in dit geval komen er te weinig calorieën binnen om intensief te bewegen, wandelen, fietsen of rustig zwemmen als beweegvorm is wel aangeraden. De precieze maaltijden van het Sonja Bakker dieet zijn te vinden in haar eigen boeken en het online afslankprogramma.

Hoe werkt het Sonja Bakker dieet?

Het Sonja Bakker dieet wordt optimaal beschreven in de boeken ‘Bereik je ideale gewicht! Een effectief programma om verantwoord af te vallen’ en ‘Bereik en behoud je ideale gewicht’. Dit zijn boeken die goed aangeven wat je wel en niet kunt eten, om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk uit zal komen op je ideale gewicht. Het zijn de strikte menuvoorschriften die er als basis voor zorgen dat je wekenlang anders zal gaan eten. Hiermee zorgt het Sonja Bakker dieet er op een relatief korte termijn voor dat je gewicht kunt gaan verliezen.

Sonja Bakker dieet op de lange termijn

Op de lange termijn is het van belang om zelf te zorgen voor een aanpassing van het eetpatroon en de beweging die je maakt. Het Sonja Bakker dieet zorgt ervoor dat je effectief gewicht kunt verliezen en zorgt er met het boek ‘Bereik en behoud je ideale gewicht’ daarnaast voor dat je ook op de lange termijn aan je figuur kunt werken. Het is echter wel van belang om daarnaast zelf de discipline op te brengen om hiermee door te gaan. Probeer onder andere uit te zoeken welke voedingsmiddelen veel of juist weinig calorieën bevatten, zodat je daar rekening mee kunt houden tijdens het doen van de boodschappen. Het is geen dieet maar een levenswijze! Ook de variatie is een onderdeel van het succes van het dieet.

Voordeel van Sonja Bakker dieet

Het grote voordeel van het Sonja Bakker dieet is dat je kiest voor een dieetvorm waarmee je relatief weinig calorieën binnenkrijgt. Dit is een bekende manier om relatief snel af te vallen, op een gezonde manier. Bovendien sluit het dieet op een mooie manier aan bij de bekende Schijf van Vijf, die ervoor zorgt dat we op een gezonde en gevarieerde manier eten. Je zult veel gevarieerd eten en daarbij voldoende aandacht besteden aan groente tijdens het Sonja Bakker dieet, terwijl je de hoeveelheid vet in je eten juist terug kunt brengen.