Wat gezonde voeding nog méér voor je doet! Deel 3

,

Er heerst een griepvirus in Nederland. Ik hoopte het te voorkomen, dat het aan mij voorbij zou gaan. Maar, helaas.. Het griepvirus heeft mij ook te pakken gekregen.Hoe zorg ik nou goed voor mezelf, zodat ik hier goed doorheen kom? En dat het ‘uitzieken’ niet te lang hoeft te duren?

Allereerst even terug naar de basis: de drie R’-en; die van Rust, Reinheid en Regelmaat. Verder de kamers in mijn huis luchten, 15 minuten is voldoende.Ik was mijn handen extra goed en ook vraag ik dit aan mijn geliefden om me heen. En vanwege de verspreiding van bacteriën, maak ik de klinken van de deur in het huis ook wat vaker schoon. En als ik moet niezen? Niet in mijn handpalmen, maar in de ‘elleboog ‘ van mijn trui.. Hopelijk kan ik verdere besmetting in mijn gezin voorkomen. En blijft de griep de rest bespaard. Maar vooral richt ik me nu extra op wat gezonde voeding voor mij én ook mijn gezin kan betekenen.

Graag vertel ik je dan ook wat meer over de eigenschappen van bepaalde zuivelproducten, noten, vis en fruit en wat ze je te bieden hebben.

Voor nu een paar producten die je met name Gezondheid zullen geven:

Noten: deze geven je immuunsysteem een enorme boost en ze houden virussen tegen. Kies wel voor ongebrande noten, ook wel rauwe noten genoemd. Dit zijn noten in hun meest natuurlijke vorm. Puur en onbewerkt en hierdoor vol met gezonde voedingsstoffen. 

Yoghurt: zorgt ervoor dat je darmen gevuld worden met goede bacteriën. En zo helpt yoghurt je ziektekiemen te bestrijden. De goede bacteriën in yoghurt zorgen voor een gezonde darmflora.In één kom yoghurt zitten minimaal anderhalf miljard levende bacteriën! Yoghurt eten, kun je dus heel goed inzetten om met die  goede bacteriën de schimmels, virussen en slechte bacteriën uit te schakelen.

Makreel: heeft een hoog gehalte omega-3 vetzuren. Juist deze vette vissoort zit hier boordevol mee! Makreel helpt de witte bloedcellen in je lichaam om ziekteverwekkers aan te pakken. Per week is 70 gram makreel al voldoende om aan de advieshoeveelheid omega-3 vetzuren te komen per dag. Dus maak een lekkere lunch voor jezelf klaar met een heerlijk broodje makreel! Relatief goedkoop en echt een omega-3 bommetje!

Bosbessen: zijn kampioen onder de antioxidanten. Bosbessen werken ontstekingsremmend, cholesterolverlagend én ze beschermen tegen verschillende ziekten. Ook echte vitaminebommetjes dus. Maar wist je dat bosbessen óók een belangrijke rol spelen bij het anti-verouderingsproces? 

Ananas: is rijk aan aminozuren. Die zuren heb je nodig om het gelukshormoon serotonine aan te maken. Laat ik daar nou nét wat meer behoefte aan hebben… tussen al mijn niesbuien en geproest door. 

Ik krijg vertrouwen erin dat ik me binnen korte tijd stukken beter zal voelen. Snel naar de winkel om bovenstaande producten te kopen. Ik begin met een bakje yoghurt met bosbessen en als lunch dat broodje makreel! En vooral ananas eten, daar verheug ik me op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *