Sonja in een notendop

Ik sta bekend als een enthousiast, actief en gepassioneerd persoon. Ik kan ontzettend genieten van mijn kinderen, gezelligheid met vrienden en familie, dansen en leuke dingen ondernemen. Ik heb van mijn passie mijn werk kunnen maken; het bedenken van recepten, mensen inspireren en elke dag bezig zijn met heerlijk eten. Ik prijs me elke dag gelukkig dat ik kan leven van mijn passie en anderen gelukkig mag maken. Wie wil dat nu niet?

Hoe het begon

Ik ben geboren in Avenhorn, Noord-Holland, het ondernemersbloed zit in de familie. Ik volgde de huishoudschool en de MEAO succesvol en werkte daarna een tijdje als P&O medewerker bij Christine Le Duc. In die tijd volgde ik verschillende diëten en deed ik de schriftelijke LOI-cursus voor gewichtsconsulent. Door een cursus orthomoleculaire voeding raakte ik geïnspireerd en ontwikkelde ik mijn eigen dieetmethode.

Ibiza

I Ibiza! Ibiza is mijn 2thuis. Elke zomer ben ik in mijn huis op Ibiza te vinden waar ik graag met mijn familie geniet van al het moois dat het eiland te bieden heeft. Op Ibiza kom ik tot rust. Maar er wordt ook gewerkt: ik schrijf ook heel veel en ik heb een grote moestuin met appelbomen, mandarijnenbomen en kiwibomen. Als je een keer op Ibiza bent, moet je écht een boottocht maken rondom Es Vedra. De sfeer is altijd goed op Ibiza!
Ibiza staat voor mij voor mooi weer, lekker op stap gaan, uren wandelen door de natuur of op het stand én je kunt er natuurlijk ook heerlijk eten, dit is mijn top 3 restaurantjes:

La Torre,super mooi uitzicht!
https://www.latorreibiza.com/en/

Rita’s kantine, goddelijk ontbijt
http://www.ritascantina.com/

Villa Mercedes, heerlijke vis met prachtige live Spaanse muziek op donderdagavond
http://www.villamercedesibiza.com/

Boeken: de feiten.

Van mijn eerste boek Bereik je ideale gewicht (2005) zijn meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht! Daar ben ik natuurlijk enorm trots op. Er verschenen inmiddels meer dan 24 titels van mijn hand en verkocht al meer dan 5 miljoen boeken in Nederland. Ik ging de grens over met Erreichen sie er traumgewicht en Sonja’s kochbuch en verkocht ook daar ruim 500.000 exemplaren.

Sonja’s Favoriete Foodblogs

Ik ben gek op leuke foodblogs! Ik kan uren rondsurfen op zoek naar inspiratie, nieuwe recepten, en leuke tips. Op deze foodblogs neem ik graag een kijkje:

Klaar voor de start?

Al ruim een miljoen mensen vielen af met mijn methode. Ik vind het geweldig om mensen zo gelukkig te kunnen maken. Dit jaar verschijnt er weer een nieuw boek in samenwerking met Lidl en er komt een nieuw online afslankprogramma zodat we samen weer aan de slag kunnen! Hou dus de site goed in de gaten!

Sonja’s Favoriete Plekjes in Amsterdam

Amsterdam, wat een heerlijke stad! Ik raak elke dag weer geïnspireerd door alles wat Amsterdam heeft. Slenteren door het Vondelpark, me verwonderen in het Rijksmuseum of lekker met onze sloep varen door de Amsterdamse grachten. En je kunt er natuurlijk heerlijk eten! Dit zijn mijn favoriete plekjes om lekker en gezond te lunchen of te dineren: