Slim bewegen? Kies voor een Stappenteller

, ,

Bewegen is goed voor je. Er zijn talloze sporten waar je uit kan kiezen om goed voor je lijf te zorgen. Ben je een type voor de sportschool of ga je liever op een teamsport? Heb je weinig tijd? Dan kun je zelf gaan hardlopen, zwemmen of misschien wel gaan skaten. Maar wat nu als je helemaal niet van sporten houdt?

Ook als je niet van sporten houdt, kan je er niet onderuit: bewegen is gezond voor je. Het is goed voor je spieren en gewrichten en helpt je om calorieën te verbranden waarmee je afvalt. Maar bewegen is om meer redenen goed voor je. Door voldoende te bewegen verlaag je stress, slaap je beter en het allerbelangrijkste: je word er gelukkig van!

Hè? Hoe kan dat nou? Je vertelt net dat je moet sporten, ook als je er niet van houdt, en dan zou ik er ook nog eens gelukkig van moeten worden? Klinkt raar hè. Maar toch is het waar. Wanneer je sport of beweegt, maken je hersenen verschillende stofjes aan: endorfine, serotonine en dopamine. Allemaal neurotransmitters; stoffen die ervoor zorgen dat zenuwcellen met elkaar communiceren. Endorfine is een stofje dat zorgt voor een gelukzalig en euforisch gevoel en bovendien vermindert het pijnklachten. Serotonine, ook wel het gelukshormoon, geeft je een gelukkig gevoel en reguleert onder andere je eetlust (heel belangrijk dus!) en gemoedstoestand. Tot slot zorgt dopamine voor een gevoel van beloning en maakt je blij.

Bewegen is dus belangrijk, ook als je niet van sporten houdt. Maar geen nood! Het hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn. Want ook wandelen en lopen is een vorm van beweging. Een van de makkelijkste manieren om toch aan je dagelijkse dosis beweging te komen is wandelen. Installeer een stappenteller op je telefoon en hop, de deur uit. Je zult er van staan te kijken hoeveel stappen je dagelijks al zet zonder dat je er bewust van bent. Zorg dat je elke dag 7000-8000 stappen zet. Dus ben je nog niet bij je doel aan het einde van je dag? Ga lekker een blokje om zodat je toch voldoende beweging hebt. Neem de hond mee, een vriendin of zet een muziekje aan. Bewegen hoeft zo vervelend nog niet te zijn!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *