Gepofte zoete aardappel
Ken je dat? Die heerlijke zwoele zomeravonden op de veranda? Gezellig met je gezin of de familie om een lange eettafel en vooral genieten van elkaar gezelschap. Op Ibiza heb ik niets anders gedaan dan dat; volop genoten van al die gezelligheid. En daarbij hoort natuurlijk ook lekker eten. Ik ben dol op gepofte aardappel: de zoete smaak, de vele variaties die je ermee kan maken. En heb je de zoete aardappel al eens gepoft? Dit heerlijke gerechtje met zoete aardappel heb je in een handomdraai op tafel staan want terwijl de aardappels in de oven staan, hoef jij niets van de gezelligheid te missen. En het ziet er ook nog eens super leuk uit!
Ingrediënten voor 4 personen
4 grote zoete aardappelen
2 tomaten
1/2 rode ui
1/2 rode peper
1 teentje knoflook
100 gram fetakaas
peterselie
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de zoete aardappelen schoon onder de kraan. Verwijder oneffenheden met een mesje. Prik met een vork gaatjes in de aardappelen en leg in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en laat ze circa 45 minuten poffen in de oven. Was de tomaten en snij in partjes. Verwijder de zaadjes en snij daarna in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Roer alles door elkaar. Breng de salsa op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie. Als de aardappelen gaar zijn, breek je ze voorzichtig open met een vork. Verdeel de salsa in de holtes. Verkruimel de feta erover.
Dit recept vind je in mijn boek Bikiniproof
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!