Respecteer je behoeften

,

De decembermaand is altijd een drukke maand voor iedereen. Kadootjes halen, goed gevulde koelkast, kerstboom optuigen, borrel feestjes bezoeken, nieuwe feestjurken inslaan, en ga zo maar door. Zelf merk ik dat ik sneller geprikkeld ben, doordat ik mezelf soms voorbij loop. Het moet weer eens te perfectionistisch in huize Bakker. Mijn oudste kinderen lachen mij vaak uit, en geven mij een dikke knuffel als ze mij weer eens zien stressen om niks. “Mam, kom even lekker bij me op de bank zitten. Wil je een kopje thee met een koekje?” vragen ze lief. “Ja graag” is mijn antwoord. “Even relaxen mam, niks mis mee” zeggen mijn oudste twee zonen dan. En wat hebben ze gelijk. Waarom moet bij vrouwen vaak alles perfectionistisch? Dit jaar besluit ik om minder kadootjes in te slaan. Minder me uit te sloven in de keuken en vaker even op de bank te ploffen. Ook als het midden op de dag is. Ik hou jullie uiteraard op de hoogte, hoe ik mij in de decembermaand heb gedragen. Met andere woorden; luisteren naar mijn lichaam en geest.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *