De reis naar jezelf

,

Zoals jullie weten, heb ik voor langere tijd de rust en stilte opgezocht.

Dit was ook nodig voor mijn eigen innerlijke proces.

Processen die bij mij behoorlijk door elkaar liepen.

Proces rouw, verdriet, verwachtingspatroon en een proces wat wil ik nu eigenlijk?

Door elke dag vele uren te wandelen, met Beertje, mijn labrador, kwam ik mijn antwoorden onderweg tegen. Door urenlang door de bossen, duinen en langs het strand te wandelen, was voor mij een helend proces. De kleuren van de bomen, de eerste paddenstoelen, de mooie lucht boven de zee en de prachtige zeemeeuwen. Alle kleine details heb ik in mij opgenomen. Diep ademen en de natuur opsnuiven. Elke keer kreeg ik meer inzichten. Een vriendin vertelde mij dat podcast (luisterboeken) luisteren ook heel erg leerzaam was. Voorheen luisterde ik meestal naar muziek, maar misschien was dit wel fijner voor mijn geest. Op Nexstory vond ik een aantal podcasts die mij heel erg hebben geholpen. Waaronder de luisterboeken:

 • Niet morgen maar nu (Wayne Dyer)
 • Stoomcursus van jezelf houden (Louise Hay)
 • De kracht van kwetsbaarheid (Brene Brown)
 • Liefdesbang (Hannah Cuppen)

Deze luisterboeken en alle lange wandelingen door de natuur hebben mij geholpen om weer een stukje dichterbij mezelf te komen. De reis die we allemaal maken op zoek naar onszelf. Met onze teleurstellingen, maar ook met al onze mooie momenten met dierbaren.

Ik ben niet meer bang, ik ben weer enthousiast over wat er voor mij nog allemaal in het verschiet ligt.

Liefs Sonja

5 antwoorden
 1. Bianca Gorseling
  Bianca Gorseling zegt:

  Beste Sonja, klopt het dat je vegetarische boek toch nog uitkomt? Ik heb het jaren geleden al eens geopperd omdat ik al 31 jaar vegetarisch ben en graag jouw boeken gebruik. Toen was er weinig belangstelling voor dus het zou super zijn als het boek er nu toch komt. Succes verder! Vriendelijke groet Bianca

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *