Is het weekend je grootste valkuil?

,

Doordeweeks heb je zo je routines; je hebt met een van mijn boeken een boodschappenlijst samengesteld. De koelkast is gevuld met lekkere maar gezonde dingen. De snacks en koekjes heb je keurig laten staan, je drinkt 2 liter water en op werk eet je standaard jouw maaltijdsalade of yoghurtje. Het gaat lekker en je merkt nu al verschil!

Maar dan komt het weekend. En laat dat nou nèt jouw grootste valkuil zijn, want weekend staat bij jou voor veel gezelligheid en bij gezelligheid komen allerlei verleidingen aan bod. Hoe overleef je het weekend nou zonder dat je die week erop weer een inhaalslag moet maken? Hoe maak je plezier en kun je tegelijk afvallen, zonder al die extra leuke en lekkere dingen mis te lopen?

Het geheim zit hem in slimme keuzes maken. Heb je een etentje; kies voor heldere soepen in plaats van gebonden soep. Neem twee voorgerechten in plaats van een hoofdgerecht (carpaccio met de dressing “on the side” is bijvoorbeeld een prima keuze) en neem koffie in plaats van een toetje. Kun je die toetjes toch niet weerstaan? Deel hem dan met je tafelgenoot. Een frietje op zijn tijd moet kunnen, maar denk om die sauzen! En halveer je portie. Kies ook voor 1 koolhydraatrijk-gerecht per avond. Wil je dus graag wel die frietjes bij je visje, neem dan geen broodmandje met smeersels vooraf. Drink ook veel water, dat is niet alleen goed voor je vochtbalans, je krijgt er ook sneller een verzadigd gevoel van.

En dan alcohol; daar zitten veel verborgen calorieën in. Maar als je dan toch wat wil drinken, beperk het dan bij maximaal twee drankjes. Mixdrankjes bestel je het best met een light frisdrank (neem bij voorkeur geen likeurtjes want die bevatten veel suiker, wodka of gin is dan verstandiger) en kies bij wijn tussen droge witte wijn of rosé, champagne of prosecco. Bier is minder geschikt vanwege de maltose; een regelrechte dikmaker.

Voor de rest geldt heel eenvoudig; houdt de balans. Je mag jezelf echt wel toestaan om te genieten van iets lekkers, maar overdaad schaadt. Ga voor of/of en niet voor en/en. Probeer je lichamelijke activiteiten ook wat op te schroeven om die extra calorietjes te verbranden; neem vaker de fiets of de trap, laat de hond wat langer uit en als je toch een feestje hebt: voetjes van de vloer! Met dansen verbruik je megaveel calorieën.

Als laatste tip; geniet van je weekend maar herpak jezelf op maandag en las een fruitdagje in. Zo overleef jij de weekendjes wel hoor!

Liefs,

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *