Pasta. Wie houdt er nu niet van? Het allerfijnste aan pasta is dat je er oneindig mee kan variëren en steeds weer nieuwe ideeën kan uitproberen. Zoals bijvoorbeeld bij deze pasta met ham en tomaat. En geloof me, het hele gezin geniet van deze heerlijke pasta, die je binnen een half uurtje op tafel hebt gezet. Op Ibiza heb ik ontzettend genoten van de verse tomaten die extra zoete frisheid aan de pasta geven. Gelukkig hebben we in Nederland ook lekkere tomaten want dit is zeker een blijvertje!

Bevat per persoon circa 429 kcal

Ingrediënten voor 4 personen:
240 gram schelpjespasta
300 gram magere ham
10 bosuitjes
750 gram tomaten
2 teentjes knofl ook
125 gram demi crème fraîche
zout en peper naar smaak
1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

Snij de ham in kleine stukjes en bak ze in de olijfolie samen met de bosui en de knofl ook. Kook ondertussen de macaroni en snij de tomaat in grote parten. Verwarm de demi crème fraîche
mee met de ham en ui, en breng op smaak met zout en peper. Wanneer de macaroni kookt, afgieten en meteen vermengen met het ham mengsel. Vlak voor het serveren de tomaten erdoor scheppen zodat zij hard en stevig blijven.

Dit recept vind je in mijn boek Bikiniproof

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *