Deel 2: Wat wandelen positief voor je kan betekenen

,

In mijn vorige blog had ik het vooral over de positieve lichamelijke kanten van het wandelen. En dat zijn er heel veel en ik zou niet meer zonder willen. Maar ook geestelijk doet het veel. Voor mezelf, maar ook als ik samen met iemand loop geniet ik enorm en knap ervan op.
Zodra ik naar buiten ga, om te wandelen, neem ik vaak bewust even afstand  van mijn werk en andere beslommeringen. Mijn mobiel gaat op stil en dat geeft me rust; het zorgt ervoor dat ik dicht bij mezelf kom te staan. Door bewust Me-Time in te plannen.
Eenmaal buiten zet ik al mijn zintuigen open en geniet van alles om me heen. De geluiden van de vogels, ik ruik de geur van de dennenbomen en geniet van de Hollandse luchten. Weer of geen weer; ik moet er even uit en wandel door al de seizoenen. De natuur doet iets met je geest.

Of ik nou in de duinen of het bos loop. Of  ik maak een stadswandeling, ik geniet en laat me verrassen. Door de architectuur of mooie graffiti. Etalages bewonderen en mensen kijken onderweg is ook leuk. En als het schemert? Even lekker gluren naar de buren..Een andere keer plan ik juist tijdens het wandelen mijn afspraken in. Dan heb ik een vergadering, teamoverleg of bel ik een vriendin. Zo sla ik een paar vliegen in een klap. En ik beweeg, het werk kan doorgaan, ik onderhoud mijn sociale contacten en knap er mentaal ook van op. In de avond wandel ik ook nog vaak een stuk met mijn gezin. Door naast elkaar te lopen voer ik vaak open en eerlijke gesprekken. Je hoeft elkaar namelijk niet aan te kijken en dat levert vele waardevolle momenten op.

Eigenlijk vind ik alles fijn aan wandelen, ongeacht hoe ik me ook voel. Ik ontspan direct zodra ik begin te lopen en voel dat mijn accu opgeladen wordt. Het verzet mijn gedachten en ik kom tot antwoorden. Eenmaal thuis, ben ik rustiger en geconcentreerder en kan ik er weer tegen aan. Ook merk dat ik er creatiever van word. Het is een routine geworden en is prima in te plannen heb ik ervaren.  Als je wandelt leef je in het NU, de tijd valt even weg en je voelt je vrij.
Als je je agenda aan het opmaken bent voor komende week, plan dan ook eens een vergadering al wandelende in. Of spreek met je gezin een vaste tijd af om te wandelen of bel die vriendin om gezellig bij te kletsen. De dagen vullen zich toch wel en de tijd vliegt. Even samen al wandelende tijd ‘verspillen’, dat is de kern van liefde en vriendschap.

Liefs Sonja

1 antwoord
 1. Saskia
  Saskia zegt:

  Beste Sonja,

  Vanaf de herfst ga ik straks ook meer wandelen in de duinen en bosgebied van Bergen en ons mooie PWN gebied.
  Onze lieve harige herder mee, deze is nu puber en mag meer gaan lopen. De zomer is ff te warm voor hem. Op mijn vrije dagen plan ik deze wandelingen in. Ik zit in de zorg dus heb ook zeker regelmatig vrij als het rustig is in het bos-en duingebied.
  Vanaf 23-8 ga ik me weer aan jouw dieet houden.
  Door mijn schildklierafwijking kan het wel eens iets langzamer gaan dan bij anderen maar ik heb er zin in!!

  Groetjes,
  Saskia

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *