I love it: Oosterse gerechten! Echt super lekker en bijna iedereen lust het. De combinaties van de verschillende kruiden, de variatie aan groenten, soms zoet, soms pikant. Wist je dat er veel Oosterse gerechten zijn die heel gezond zijn én bovendien gemakkelijk om zelf te maken? Ik deel dit heerlijke gerecht met je: Bami Malay. Staat het ook bij jou deze week nog op het menu?

Ingrediënten

500 gram mie nestjes
800 gram oosterse roerbakgroenten 200 gram hamreepjes
300 gram kipfilet in stukjes gesneden 2 rode uien
scheutje olijfolie
1 eetlepel Sambal Badjak
scheutje Thaise vissaus
scheutje ketjap manis
3 teentjes knoflook
1 blokje kippenbouillon
scheutje Maggi-aroma
4 plakjes schouderham (optie)
4 gebakken eitjes (optie)
bakje kroepoek (optie)

Bereidingswijze

Kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking in een ruime pan water samen met het kippenbouillonblokje. Snij de kip in blokjes en wok ze met de olijfolie in een andere pan. Roerbak de gehakte ui, groenten en ham ongeveer in 5 tot 6 minuten.

Voeg alles samen en voeg hierna de geperste knoflook, sambal, Thaise vissaus en een scheutje Maggi-aroma toe. Roer dit geheel door de mie heen en verdeel het over de borden.

Tip: Voeg een gebakken ei, ham en kroepoek toe als extraatje.

Dit recept vind je in mijn allernieuwste boek Slimmer Slank met Sonja die je nu al kunt bestellen! Je hebt het dan nog vóór de feestdagen in huis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *