Het is nog niet voorbij, die mooie zomer

 

Heerlijk hè, die zomervakantie. Maar zo half augustus begint het bij sommige mensen toch al te kriebelen. Langzaam keren de meeste gezinnen terug van de vakantiebestemming en over een paar weken beginnen de scholen weer. We kijken al regelmatig angstvallig op onze weer-app want iedereen weet; de herfst kondigt zich altijd eerder aan dan we willen. Iedereen begint weer terug te kruipen in zijn dagelijkse structuur: de zomerspullen worden opgeborgen en de plannen voor het najaar gemaakt.

Maar ho eens even! Zijn we daar niet wat te snel mee? Want de zomer gaat stiekem gewoon door, óók als het dagelijks leven weer begonnen is. Soms is het lastig om dat zomergevoel vast te houden als je geen vakantie meer hebt, maar zolang de zon schijnt, is het zonde om er niet van te genieten!

We zetten een aantal tips voor je op een rij om het heerlijke zomergevoel zo lang mogelijk vast te houden:

  • Blijf lekker buiten zitten!

Natuurlijk heeft het iets extra’s om op de veranda van je vakantiehuisje, voor de tent op de camping of op het strand van die lange zwoele zomeravonden te hebben. Maar waarom zou je ermee ophouden als je thuis komt? Zorg voor een fijne plek in je tuin of balkon om in de avond lekker buiten te kunnen zitten na een lange dag werken. Kleed je buitenplaats gezellig aan met vrolijke kussentjes, plantjes en hang lampjes op voor extra sfeer als de avond valt.  Nodig je buren uit, vraag vrienden te eten of gun jezelf nog zo’n wit wijntje waar je op vakantie zo van genoot. En als de avonden killer beginnen te worden, pak je er toch gewoon een gezellig dekentje bij?

  • Nog even er tussenuit!

Misschien hebben de kinderen nog wel even vrij of heb je zelf nog wat vrije dagen over? Ga er lekker nog even tussenuit. Je hoeft namelijk helemaal niet ver weg te zijn om het vakantiegevoel te behouden. Rij naar de kust en zet je tentje op voor één nachtje weg of boek een hotelletje in de Franstalig Ardennen, binnen een paar uur ben je op je bestemming met het ultieme vakantiegevoel. Het zal lijken of je dagen bent weggeweest als je er éven tussenuit knijpt. Doen hoor!

  • Slinger die barbecue nog eens aan

Zelfs als de avond eerder valt en de temperaturen beginnen te dalen, kun je het vakantiegevoel met gemak ophalen door lekker te gaan barbecueën met je gezin, familie of met vrienden. Zorg voor een overkapping van het terras, gezellige kaarsjes op tafel en vraag iedereen een vestje mee te nemen. Gegarandeerd dat je toch een gezellige zomeravond te pakken hebt!

  • Vakantie in het weekend

Maak gebruik van de weekenden en vrije dagen om erop uit te gaan! Vang de laatste zonnestralen op het strand, ga picknicken in het park, bezoek steden in Nederland waar je nog nooit bent geweest of kijk of er nog leuke activiteiten worden georganiseerd. Leuke marktjes, foodtruckfestivals en muziekfestivals gaan vaak nog tot ver in september door zodat je elk weekend de gezelligheid kan opzoeken. En blijf vooral lekker je slippers dragen. Deze zomer is eindeloos!

Liefs,

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *