Van buiten weer naar binnen!

We geven het niet graag toe maar wanneer we naar buiten kijken, lijkt het toch echt onvermijdelijk: de zomer loopt op zijn einde. Sommige mensen zullen dankbaar de frissere temperaturen omarmen: eindelijk niet meer in de hete zon puffen! Ik ben zelf echt een zomermens en hoewel ik ook enorm kan genieten met een warme kop thee lekker onder een dekentje weggekropen, wil ik het zomergevoel het liefst zo lang mogelijk vast houden. En hoe kan dat nu beter dan door je vrienden uit te nodigen en de zomerse gezelligheid voort te zetten?

Ik heb zelf altijd warme herinneringen aan etentjes met vrienden en familie. Tijdens de zomermaanden worden natuurlijk veel barbecues gehouden, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden om een leuke avond te hosten voor je vrienden. Dus weet je nog niet wat je dit weekend wilt gaan doen? Nodig je vrienden en familie uit! Ik geef je de leukste tips voor een gezellige avond bij jou thuis:

Stel zelf een menu samen!

Er is niets leukers dan voor elkaar koken of voor je laten koken natuurlijk. Stel een menu samen met de gerechten uit mijn boeken. Misschien wil je wel uitpakken met een vier- of vijfgangendiner? Alle recepten zijn gemakkelijk te maken en natuurlijk gezond, lekker én verantwoord. Denk bijvoorbeeld eens aan de gepofte zoete aardappel uit Bikiniproof met Sonja of een heerlijke pasta uit Bella Italia! Helemaal leuk als je een menukaart maakt om je vrienden te verrassen. Kleine voorgerechtjes, tapas of meerdere gangen, alles is mogelijk! You’re the chef! 

Samen is altijd leuker

Natuurlijk kun je je vrienden of familie uitnodigen om aan tafel te schuiven wanneer het eten klaar is. Maar het is nóg leuker om ze al in de middag uit te nodigen zodat jullie samen de voorbereidingen kunnen treffen. Niets praat zo gezellig als aan de keukentafel met een snijplank en een glaasje wijn. En het scheelt je ook weer werk!  

Speel een spelletje 

Natuurlijk kletsen jullie zo de hele avond vol, maar heb je er wel eens aan gedacht om een spelletje te spelen? De leukste avonden herinner ik me omdat we zo’n lol hadden door de spelletjes die we speelden. Wees fanatiek, kies een partner die niet vanzelfsprekend is en ga ervoor! Heb je bijvoorbeeld wel eens 30 Seconds gespeeld? Plezier gegarandeerd! 

Altijd met mate

Soms lijkt gezelligheid wel altijd samen te gaan met veel calorieën en koolhydraten. Toch hoeft dat niet per se zo te zijn. Als je mijn gerechten gebruikt, ben je verzekerd van een gezonde maaltijd. Maak kleine porties om te voorkomen dat je te veel serveert en eet natuurlijk. Zorg voor voldoende groente en fruit en genoeg variatie. Zet kannen water op tafel met een schijfje citroen of takje munt. Gezond en lekker! Een wijntje erbij moet natuurlijk kunnen maar kies dan voor een droge witte wijn en doe er altijd een paar ijsblokjes in.

Borrelen

In de avond moet er natuurlijk geborreld worden. De tafel is opgeruimd, de afwas is gedaan en tevreden plof je op de bank. Iedereen vermaakt zich en er wordt volop gelachen. Tijd voor nog wat hartigs! Als je in de avond nog gezond wil snacken, maak je in een handomdraai een superleuk snackbord: pak een mooi groot bord of een grote houten snijplank en leg hem vol met snoeptomaatjes, reepjes paprika, olijven, worteltjes, blokjes kaas en wat je allemaal nog meer kan verzinnen. Zet een schaaltje dipsaus op basis van yoghurt in het midden en dippen maar! 

Ik heb inmiddels weer helemaal zin om leuke plannen te maken voor het weekend. En jij, wie nodig jij uit voor een leuk diner? 

Liefs, 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *