Positief denken kun je leren

,

Zelf ben ik een optimistisch persoon. Natuurlijk heb ik ook voldoende tegenslagen gehad in mijn leven, maar ik heb altijd geprobeerd om daar het positieve uit te halen. Bij mij is het glas altijd halfvol!

Hoe kun je je gedachten positief houden? Dit is wat ik me zelf heb geleerd: maak elke avond een lijstje (in je hoofd of op papier) met alle dingen die die dag goed zijn gegaan. En als je je daar op focust, wordt positief denken al een stuk makkelijker. Het moet een soort tweede natuur worden: richt je op wat goed gaat. De minder goede dingen ga je dan met meer vertrouwen tegemoet. Want positieve gedachten maken je vrolijker en sterker!

Laat je dus niet negatief beïnvloeden als je baas een slechte dag heeft of als de trein vertraging heeft. Daar kun je toch niets aan veranderen. Richt je daarom op datgene waar jij wél een positieve invloed op kunt hebben!

Zodra een negatieve gedachte bij je opkomt, kan je deze omzetten naar een positieve: baal je er van dat je toch dat gebakje hebt gegeten van die jarige collega? Dan kun je net zo goed denken: wat heerlijk dat ik mezelf dat heb gegund om daar van te genieten…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *