Soms heb je zin om eens iets anders te proberen. Natuurlijk kun je eindeloos variëren met verschillende salades, heerlijke ovenschotels en oosterse wokgerechten. Maar wil je eens een keer iets anders voor de lunch of als bijgerecht voor het avondeten? Probeer dan eens dit nestje van ei en courgette. Door de combinatie van groenten en kruiden waan je je met dit hartige nestje écht even in Italië. En zeg nou zelf, wie wil dat nou niet?

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de taartvormpjes in. Snij de courgette in slierten. Pel en snipper de ui. Snij de paprika in kleine stukjes. Pel en hak de knoflook fijn. Bak de ui, paprika en knoflook circa 4 minuten in de olijfolie. Plaats de slierten courgette tegen de randen van de taartvormpjes. Leg het mengsel in de bakjes en maak een holletje voor de eieren. Breek in elk holletje een ei en verdeel het eiwit voorzichtig over de groente. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Brokkel de ricotta er overheen. Bak je nestjes circa 8 minuten in de oven tot het ei is gestold. Garneer met ringetjes bosui en peterselie.

Ingrediënten:

1/4 courgette
1/4 rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
4 eieren
100 gram ricotta
1 bosui
100 gram peterselie
Italiaanse kruiden
zout en peper

Benodigdheden:
4 taartvormpjes van 10 cm doorsnee.

Dit recept vind je in mijn boek Bikiniproof

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *