I feel good!

Muziek en emotie horen bij elkaar. Met muziek kunnen verschillende emoties worden opgewekt: soms maakt een liedje je verdrietig of melancholisch, soms maakt het je juist vrolijk en blij. Door naar een lekker muziekje te luisteren, kan je de stress van de dag vergeten en kan je even echt ontspannen. Maar als je bijvoorbeeld een workout doet, kan de juiste muziek je ook weer heel veel energie opleveren, waardoor het trainen makkelijker gaat en je er ook nog vrolijk van wordt!

De gedachten en associaties die jij hebt bij een bepaald liedje, maken dat je vrolijk wordt of juist verdrietig. Maar ook andere elementen van de muziek kunnen daaraan bijdragen, zoals de toonsoort en het tempo van de muziek.

Ik houd van liedjes waarbij ik niet kan blijven stilzitten, dan moet ik gewoon dansen! En er zijn nummers waarbij het niet anders kan dan dat ik ongegeneerd uit volle borst meezing… daar word ik blij van! Dit is mijn top 5 van liedjes, die ik wel moet meezingen:

 

  1. Queen – Don’t stop me now
  2. Pharrell Williams – Happy
  3. James Brown – I feel good
  4. Abba – Dancing Queen
  5. Gloria Gaynor – I will survive
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *