Wat doe jij met Halloween?

Een dik pak goudgeel gekleurde bladeren op de weg, pompoensoep en warme chocomel. De herfst zorgt voor fijne, sfeervolle, maar ook stormachtige beelden. En er is de laatste jaren in Nederland een nieuwe trend ontstaan: ook wij vieren Halloween!

Waar komt dit feest vandaan?

Halloween komt van All Hallows Eve, wat bij ons bekend staat als Allerheiligen. Vroeger vierden de Kelten in Engeland Samhain, het Keltische jaar eindigde namelijk op 31 oktober. Toen vele Schotten en Engelsen naar Amerika emigreerden, namen ze hun tradities mee.

Wij kennen Halloween als het feest waarop kinderen verkleed als enge monsters, heksen of vampiers langs de deuren gaan voor drop, chocola of snoep. En niet te vergeten natuurlijk de uitgeholde pompoen inclusief het enge, boze geest gezicht!

In Nederland vieren we steeds vaker Halloween. Op straat maar ook in huis en tuin zorgt het voor een unieke sfeer. En elke gelegenheid voor een gezellig samenzijn, grijpen we met beide handen aan!

Trick or treat

Wil je ook meedoen met deze oude traditie? In veel steden en dorpen komen kinderen op Halloween langs de deuren om lekkere hapjes op te halen. Laat je inspireren door enge films voor de tofste outfits, zoek uit waar bij jou in de buurt iets georganiseerd wordt! En ga grappig griezelen…

Hmm, maar is al dat snoep echt nodig? Hoewel het bij de traditie hoort, is het natuurlijk belangrijk, voor kinderen, om gezond te eten en te snoepen. Wist je dat er super veel leuke traktaties te verzinnen zijn? Leuk, lekker én gezond.

Ik geef je een paar griezelig gezonde tips:

  • Pel mandarijntjes en steek een stukje bleekselderij in de bovenkant. Een gezonde, zoete pompoen!
  • Snijd een gepelde banaan in tweeën en teken met een chocoladestift spooky heksen hoofdjes.
  • Knakworstjes tover je in no time om in poppetjes die je kunt omwikkelen met reepjes brooddeeg! En hup, je hebt kleine mummies om uit te delen en van te snoepen!
  • Kleine Babybell kaasjes verander je in no time -met een eetbare stift- in akelig hartige schedels op een stokje!
  • Of snij franjes tot de helft van een plakje kaas en wikkel die om een zoutstengel. Je hebt een eetbare bezemsteel gemaakt!

Verkleed als Dracula

Gezellig aan tafel knutselen en frutselen voor Halloween. Laat je inspireren door het spookachtige leven. En ga met je kinderen aan de slag!

  • Schilder griezelgezichten op grote pompoenen om voor de deur te leggen
  • Maak gezonde traktaties om ’s avonds aan de deur uit te delen
  • Hang slingers van spoken in de tuin.
  • Ontwerp je eigen verkleedkleren: knip een Draculacape of maak een puntige heksenjurk van een lap stof!
  • Wat dacht je van een doodskoppenmasker?

 

Spoken, kippenvel en spinnenrag

Als je mee wilt doen met Halloween, zorg je natuurlijk dat je huis griezelig versierd is, zodat de kinderen weten dat je Halloween viert. Leg gesneden pompoenen voor de deur, hang spinnenrag in de struiken en plant een zelfgemaakte vogelverschrikker in de tuin.

Liever niet de hele avond mensen aan de deur? Je kunt er ook voor kiezen om zelf een feestje te geven met Halloween. Organiseer een kippenvel-film-marathon. Want zeg nou zelf, Halloween is toch te spannend om over te slaan?

Ben je trouwens benieuwd wat je nog meer met pompoen kan doen? Dat lees je in mijn blog met 6 tips voor heerlijke pompoenvariaties.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *