Bijna Moederdag!

En wat voor een in deze Corona-tijd? Zal het verschillen hoe we het vieren of valt dat wel mee?

Het is een Moederdag voor velen misschien net als elk jaar. Als je een gezin hebt met thuiswonende kinderen is er vast hetontbijtje met mooie knutsel of gedicht. Of je wordt verwend met een mooi cadeau dit jaar, al dan wel of niet zelf gekocht 😉.

Maar hoe zit het met moeders op Leeftijd? Of een moeder die ver weg woont? Wat kun je haar geven of wat zou je graag ontvangen als jij die moeder bent? Een bos bloemen, een mooie kaart, een verwenpakket voor de innerlijke mens of voor onder de douche? Een mooi boek, lekker geurtje, cadeaubon of doosje chocola? Niks lijkt te voldoen nu… terwijl de winkels vol met mooie cadeaus liggen..

Hoe ga je om met het bezoek aan je moeder dit jaar, met alle richtlijnen hierin? : Wel of niet op bezoek, kopje thee op afstand in de tuin of binnen. Vaak kan het hele gezin niet mee nu.. 

“Kan ik maar even bij je zijn”, en vooral: “Kan ik je maar even vasthouden”. Gedachten die velen hebben nu, of je nou dichtbij je oeder woont of ver weg woont van elkaar…

Het allerliefste en mooiste cadeau voor een moeder is, denk ik, die ultieme knuffel: de intimiteit met je kinderen is goud waard op zo’n dag. Ik heb het geluk dat ik mijn kinderen dichtbij me zal hebben met Moederdag. Maar voel mee met iedere moeder die niet dat geluk zal hebben om een knuffel te kunnen ontvangen. Voor hen dan hopelijk een heel mooi cadeau met een mooie boodschap op een kaart of in een boek geschreven. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *