Kim-afgevallen

Afvallen doen we samen!

Kelly (28 jaar) volgde eerder een ander dieet, maar de kilo’s zaten er zo weer aan. Tot haar verrassing én blijdschap ging het afvallen als een speer met de Sonja Bakker methode.

“Toastjes met kaas, chips, wijn, twee keer opscheppen bij het avondeten en als ik uit eten ging kon ik niets laten staan.

Door de Sonja Bakker boeken heb ik mezelf aangeleerd om betere keuzes te maken. En hier geniet ik dan ook echt van. De kilo’s vlogen er vanaf. Door de week hield ik me streng aan de menu’s en kon ik me verheugen op de zondag. Dan mocht ik namelijk altijd iets lekkers, echt een traktatie.

Ik volg de methode nog steeds, al snoep ik in het weekend wel eens wat. Maar dan pak ik het maandag weer op. Op zondag sla ik het boek open en doe ik de boodschappen voor de hele week. Makkelijk als je uit je werk komt en alles staat al in de keuken. Om me heen zagen mensen ook dat het heel goed ging. En mijn collega Tanja besloot om met me mee doen!”

Tanja (35 jaar) was nooit de slankste. Maar toen ze in 2016 een rughernia kreeg en geopereerd moest worden, kwam ze door de frustratie en de stress enorm aan.

Ik had het Sonja Bakker dieet al eens eerder gedaan en ik pakte de boeken er weer bij. Ik dacht: ik kijk wel hoe het loopt. Maar het ging als een trein. In een paar maanden tijd was ik al op mijn streefgewicht van 64 kilo. Nu, door de vakantie, zit er weer 2 kilo bij. Maar ik heb de draad weer opgepakt en zit opnieuw in het ritme. Ik ben geen moeilijk moment tegen gekomen.

Het werkt blijkbaar heel goed voor mij. Ik kreeg heel veel complimenten, vooral nadat ik 10 kilo kwijt was. Ik vond het met name fijn om samen met mijn kinderen hetzelfde te kunnen eten. De kip-curryschotel, de prei- gehaktschotel en de tosti geitenkaas zijn mijn favoriete gerechten. De weekmenu’s zijn erg gevarieerd en ik ben veel meer gaan koken, terwijl ik daar helemaal niet zo van hield. Ik vind het nu leuk om lekkere dingen te maken en op een goede manier met eten om te gaan.

8.5